Rabarbarai, rūgštynės ir uogos mūsų sveikatai
Dar visai neseniai mes negalėjome įsivaizduoti savo valgiaraščio pavasarį be rabarbarų ir rūgštynių, bet, gausėjant konditerijos gaminių ir saldžiųjų vandenų potvyniams, žmogaus skonio pojūtis išgimsta ir vis mažiau toks „baltosios mirties“ tarnas begali valgyti kažką rūgštaus.
O gydytojai dėl žinių stygiaus gąsdina ne mėsos puryninėmis medžiagomis, o rūgštynėmis ir rabarbarais. Nė vienoje vaikų įstaigoje ar visuomeninėje maitinimo įmonėje jau daugelį metų nėra matyti rabarbarai. Tai labai blogai veikia mūsų visų, ypač vaikų sveikatą. Vyksta visiškai priešingai – vaikų darželiuose ir mokyklose vaikai gauna virtą rabarbarų kisielių ir rūgštynių sriubą.
Ši knygelė suteiks žinių apie šiuos beveik užmirštus gardumynus ir pavasario vitaminų šaltinius.